Minkä pituinen hieronta-aika?

Kun tulet ensimmäistä kertaa hierontaan, suosittelen varaamaan vähintään 45 minuutin ajan. Mitä pidempi aika, sitä enemmän ehdimme paneutumaan itse ongelmakohtiin. 45 minuutin ajalla ehditään hieroa esimerkiksi lantion tai niska-hartia seutu. 60 minuutin ajalla ehditään esim. käydä nopeasti läpi jalat tai koko selkä.  90 minuutin ajalla ehditään jo hieroa kaksi ongelma-aluetta esim. lantion alue ja selkä. 110 min ajalla ehditään jo hieroa melkein koko kroppa.

 

Ensimmäistä kertaa hieronnassa / Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Uuden asiakkaan kanssa tehdään aluksi liiketestauksia ja yritetään selvittää mistä mahdolliset kivut/ongelmat johtuvat. Tämän jälkeen hierotaan ja lopuksi käydään läpi mahdollisia harjotteita, joita asiakas voi tehdä kotona tai salilla.

En ole urheilija, voinko varata silti ajan?

Urheiluhieronnasta on hyötyä kaikille, eikä tarvitse olla urheilija tullakseen urheiluhierontaan.

Sattuuko tai kutittaako hieronta?

Urheiluhieronta tuntuu oikein tehtynä hyvältä kivulta, jolloin se ei satu eikä kutita. Hieronnan aikana hieroja varmistaa, että voima on sopiva, ja asiakas voi myös milloin tahansa pyytää hierojaa vähentämään tai lisäämään voimaa.

Kuinka paljon hieronnassa pitää riisuutua?

Päällysvaatteet ja vaatteet hierottavalta kohdalta. Alusvaatteet voi aina pitää päällä. Hieronnan ajaksi asiakas peitellään pyyhkeellä ja jos vilu yllättää, löytyy lisäksi viltti.

 

 

Liikkuvuusharjoittelu urheilijalle

Mitä on liikkuvuusharjoittelu?

Liikkuvuusharjoittelulla tarkoitetaan laajoja liikkeitä, jotka hastavat nivelen (nivelsiteet yms.) ja lihaksen ääriasentoja. Liikkuvuusharjoittelu on tärkeää sekä ammattiurheilijalle että ns. tavalliselle ihmiselle. Urheilijalle liikkuuvuusharjoittelu on tärkeää, jotta hän pystyy tekemään enemmän ja parempaa vähemmällä, eli lihakset pystyvät helpommin tekemään tarvittavan työn. Muille kuin urheilijoille liikkuvuusharjoittelu on hyödyllistä, koska se muun muassa parantaa toimintakykyä ja ehkäisee kiputilojen syntymistä. Liikkuvuuden parantamiseen on erillaisia harjotteita, joista Urheiluhieroja Leijonat räätälöi jokaiselle aisiakkaalle sopivat harjotteet ottaen huomioon asiakkaan lähtötilanteen, mahdollisen lajin ja tavoitteet.